Kunststof Draai kiep raam

Kunststof Draai kiep raam

kunststof draai kiep raamDe kunststof draai kiep raam prijzen zijn afhankelijk van afmeting, kunststof of houten draai kiep raam en het merk beslag. Deze past ook in een bestaand kozijn en je ziet hier naast de kosten ook waar je op moet letten en hoe je voorkomt dat je B-kwaliteit krijgt.

kunststof draai kiep raam

Steeds meer mensen kiezen standaard voor alle ramen met een draai kiep variant. Kost bijna niks meer dan een draairaam en is makkelijk om veilig te luchten zonder dat er regen binnen komt of dat het raam stuk waait. Bekijk de draai kiep raam offerte





Prijslijst

draai kiep raam prijs
De kosten van de kunststof draai kiep ramen in de prijslijst zijn afhankelijk van:
  • Extra’s zoals bij voorbeeld een ventilatierooster, insectenhor en/ of rolluik
  • De afmetingen van lengte en breedte (kies voor een standaard, meestal per 100mm, om extra kosten te besparen)
  • Aantal stuks, zoals bij alles is 1 raam relatief duurder per stuk dan wanneer je er 4 nodig hebt
  • Hoogte van plaatsen, op de verdieping is er soms een hoogwerker of steiger nodig
  • Het type glas, dubbel glas of driedubbel glas
  • Kleur: kies voor een standaard RAL kleur
  • Beslag/ hang- en sluitwerk, bestaande uit 1 complete draai kiep raam beslag
NB De draai kiep ramen worden tegenwoordig het meeste gebruikt, vlak daarna volgen de kantelramen. Het maakt in prijs nauwelijks uit welk van deze functionaliteiten je kiest. De meerkosten komen vaak van buiten zonwering en ventilatieroosters.
draai kiep raam prijs

Afwerking

Daarnaast zijn er natuurlijk bijkomende kosten wanneer er aan de binnenzijde (en soms ook buitenzijde) nog zaken moeten worden afgewerkt. Aan de binnenkant zou je de meerkosten kunnen hebben van:
  • Vloer, indien er spraken is van een uitbouw/ erker of simpelweg als de vloer als die beschadigd is
  • Stucwerk
  • Stucwerk
  • Dagkanten (van hout meestal maar soms zijn ze ook van aluminium of zelfs van steenachtig materiaal

Sluitmechanisme

Het sluitmechanisme heb je in allerlei kwaliteiten. SKG geeft de inbraakveiligheid aan en kies altijd voor een verborgen sluitmechanisme om de inbraakkans te verkleinen/ voor verhoogde veiligheid. Voor meer veiligheid kan er ook een raamgreep op met een sleuteltje.

Draai kiep raam prijs

Een mooi kunststof draai kiep raam kan je openen op twee manieren, namelijk draaien en kiepen. Dit naar binnen kiepen is handig omdat hierdoor inbrekers dan lastiger binnen kunnen komen (als ze echt willen is geen enkel raam stevig genoeg), laat kinderen en huisdieren niet ontsnappen en laat een raam niet stuk waaien.
Een nadeel aan het draai kiep raam is het verstikkingsgevaar. Dit aspect lees je niet op in brochures, zullen verkopers je ook niet vertellen en online hoor en zie ik het ook nooit. Dit wil echter niet zeggen dat het risico niet aanwezig is.

Video

Dit is een erg mooi voorbeeld van een kunststof draai kiep raam:

Extra kosten

Je las al over de bijkomende kosten van het afwerken rondom een draai kiep raam kozijn. Soms moet er gestuct worden en de kosten per m2 zie je in deze tabel:
Keurmerk/ certificaatVoorWat is het? 
VKG
offerte
Geheel kozijnOverkoepelend keurmerk. Het VKG-keurmerk biedt de koper de zekerheid dat hij een goed product koopt bij een deskundige en betrouwbare leverancier. kunststof
KOMOofferteGeheel kozijnAls kozijnen gecertificeerd zijn met het KOMO-label dan betekent dat dat deze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluitkunststof hout
Beoordelingsrichtlijn (BRL)offerteMontageDe BRL 709 is specifiek voor de montage van Kunststof gevelelementen waar kozijnen onder vallenkunststof hout
Politiekeurmerk (PKM)offerteInbraak kozijnMet het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak afkunststof hout
SKGofferteSlot en scharnierenSpecifiek keurmerk voor het hang- en sluitwerkkunststof hout
CEofferteMateriaal testDit Europese productinformatielabel garandeert dat het op veel eigenschappen is goedgekeurdkunststof hout
FSCHout herkomstDit Forest Stewardship Council keur garandeert dat het hout verantwoord is op het gebied van bosbeheer qua economische, ecologische en sociale aspectenhout
SKHHout fabricageCertificering van houten productenhout
BouwgarantBedrijfBouwGarant staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid van bouwbedrijvenkunststof hout

Glas

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor driedubbel glas maar dan wordt het gehele draai kiep raam wel weer wat zwaarder. Daardoor opent hij iets minder makkelijk maar isoleert hij wel beter. Een ander nadeel van 3 dubbel glas is dat deze eerder nagesteld moet worden omdat het extra gewicht zijn invloed heeft. Normaal dubbel HR++ glas is zeker ook nog prima als isolatie voor de kozijnen. Kies dan wel driedubbel glas voor vaste glasdelen in het kozijn.

Isolatie glas

Het huis isoleren kun je wellicht beter doen met spouwmuurisolatie en vloerisolatie (als je al dakisolatie hebt) dan die laatste extra laag glas in een opengaand raam.

Kunststof

Een draai kiep raam in kunststof heeft mijn voorkeur boven een houten uitvoering vanwege 3 redenen:
  • Het beslag moet helemaal in een houten raam worden weggewerkt waardoor het hout dunner wordt.
  • De techniek is redelijk complex en die techniek past beter bij een (ook technisch) draai kiep raam in plaats van hout wat behoorlijk werkt.

Beste materiaal

kunststof draai kiep raam beslag
Het draai kiep raam beslag en je ziet de veiligheidspalletjes voor een hogere SKG veiligheidsklasse. Daarnaast zie je hoe veel beslag er nodig is voor het draai kiep mechanisme.
Dit laatste vereist meer uitleg. Deze uitfrezingen in het hout heeft tot gevolg dat er veel ‘vlees’ verdwijnt van het hout als je begrijpt wat ik bedoel. Dunne stukken hout kunnen makkelijker rotten en zijn daarnaast ook lastiger om te schilderen wat dit effect nog eens verergert. Achter de metalen delen van het grote beslag (scharnieren en hendel bevestigingen) kun je ook niet meer schilderen en daar komt toch altijd wat vocht wat ook kan gaan rotten. Kortom: met kunststof heb je een makkelijkere materiaal en kunststof is ook nog eens goedkoper dan hout (voor veel mensen het belangrijkste maar ik vind de langere levensduur belangrijker). Dit maakt kunststof bij uitstek de beste keuze voor een draai kiep raam.

Reacties