Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Welkom op de blog van rehaukunststofkozijnen.nl

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Er zijn vele soorten kozijnen te verkrijgen, wanneer we kijken naar de isolatiewaarde van alle mogelijkheden, springen kunststof kozijnen hier duidelijk bovenuit. Het materiaal van dergelijke kozijnen is van nature goed geïsoleerd, maar het is belangrijk dat u een aantal factoren nader bekijkt. De isolatiewaarde geeft aan in welke mate het kozijn voorkomt dat warmte verloren gaat. Het is belangrijk om hiernaar te kijken want veel warmteverlies zorgt voor hoge stookkosten. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in U-waarde en hoe lager de U-waarde hoe beter de isolerende eigenschappen van het raam zijn.
Een lage u-waarde
Een u-waarde geeft aan hoe goed het desbetreffende materiaal isoleert. Kunststof beschikt over een zeer lage u-waarde, en daarmee dus goed isoleert.  Echter, binnen het aanbod van kunststof kozijnen zijn er ook verschillende kwaliteiten waaruit u kan kiezen, let daarnaast ook altijd op de opbouw en de plaatsing van het kozijn. Om de beste isolatiewaarde te verkrijgen, is het belangrijk dat u naast een goed kozijn, ook voor de juiste beglazing kiest.

Huidige isolatiewaarde verbeteren
Deze factoren kunt u natuurlijk eenvoudig aanpakken wanneer er sprake is van vervanging. Echter, wanneer u net een nieuwe woning heeft gekocht waarbij er al kozijnen aanwezig waren, kunt u daar weinig aan doen. Wanneer u niet voor vervanging van uw kozijnen gaat zijn er toch mogelijkheden om isolatiewaarde te verbeteren. Denk hierbij aan het plaatsen van isolatiefolie, voorzetramen of tochtstrip.
Bij voorzetramen wordt er een extra laag glas voor de huidige beglazing gezet. Hierdoor ontstaat een ruimte tussen de 2 glazen waarin warmte zich opbouwt, en minder tocht uw woning inkomt. Voelt u desondanks een aanwezige tocht, dan kunnen tochtstrip wellicht een oplossing zijn. Deze worden geplaatst in uw kozijnen of langs deuren die naar onverwarmde ruimtes leiden. Belangrijk is dat u goed kijkt waar de strips het meeste opleveren, dan kunt u ze ook op de juiste plek plaatsen.

Reacties