Hoe veilig zijn kunststof kozijnen?

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn erg veilig vanwege de stalen versterkingsprofielen, fabrieksmatige productie (standaardisatie) en stevige hang- en sluitwerk. Hoe veilig kunststof kozijnen zijn zie je hier.

Hoe inbraak gevoelig zijn kunststof kozijnen vraag je je dus af? Laten we eerlijk zijn: als een inbreker je huis binnen wilt komen, dan zal hij binnenkomen. Het is zo simpel als dat. Niets is veilig genoeg om de beste inbreker buiten te houden. Geen kunststof kozijn, geen houten kozijn en zelfs geen stalen kozijn. Wel kun je veel doen om het de inbrekers lastig te maken.

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen

Goede stevige kunststof kozijnen met VKG keurmerk en stalen profielen rondom in de kozijnen bijvoorbeeld. Veel merken hebben geen of slechts gedeeltelijk stalen profielen in het kunststof kozijn profiel. Bij het beste merk leveranciers krijg je volledige stalen kokers in het gehele kozijn.

Stalen profielen in kunststof

Stalen profielen heb je het liefst in alle stijlen en regels in het kunststof kozijn. Sommige fabrikanten doen dit niet goed en brengen het staal alleen aan ter plaatse van de sluitzijde. Dit is te weinig. Sommige gebruiken zelfs helemaal geen stalen verstevigingsprofielen en dat is helemaal slecht. Je controleert dit dus het beste na het vergelijken van de offertes bij de leverancier van je keuze. Daarnaast is het aan te raden om meerdere echte referenties na te vragen.

Plussen

Staal in de kozijnen is goed voor:
  • Inbrekers tegenhouden
  • Veilig gevoeg door hogere gewicht (gevoel van kwaliteit)
  • Hang- en sluitwerk zijde veel houvast geven
  • Uitzakken van ramen voorkomen

Aandachtspunt

Let op: alleen het navragen of de mensen bij het bedrijf staal toepassen is dus te weinig. Je moet zeker weten of het staal door-en-door in het kunststof kozijn wordt aangebracht. Uithangende ramen na een paar jaar zou kunnen gebeuren zonder staal erin en daarnaast is het dus minder veilig.

Waterdicht plaatsen van de kokers

Door goede montage van de stalen kokers in een kunststof kozijn kamer voorkomt men dat het staal gaat roesten. Zo lang het niet in contact komt met de buitenlucht en vocht is het prima.

Goede kunststof kozijnen produceren is niet moeilijk

Het lijkt nu misschien dat het maken van kunststof kozijnen heel lastig is maar dat is het eigenlijk niet. Houten kozijnen maken is bijvoorbeeld veel moeilijker. Houtbewerking is een echt ambacht waardoor het ook logisch is dat ze duurder zijn. Bij hout komen meer slechte kozijnen voor. Soms wordt er verkeerd hout gebruikt (verkeerde soort, verkeerde zaging of hout van een illegale houtkap die nog veel plaatsvindt)

Reacties