Schuifpuien of niet? 5 aandachtspunten





       Welkom op de blog van REHAUKUNSTSTOFKOZIJNEN.nl

              Schuifpuien of niet? 5 aandachtspunten

Als je bouwt of verbouwt, besteed je – terecht – veel aandacht aan ramen en deuren. Ze vormen niet alleen een esthetische meerwaarde, maar houden ook lawaai en tocht buiten. Of jouw huis baat heeft bij schuifpuien of niet, hangt af van een aantal factoren.

1.      Kleine ruimte: kies voor schuifpuien

Mensen wonen almaar kleiner, maar hebben meestal geen zin om het met minder spullen te doen. Is er maar een smalle doorgang tussen je eettafel en de muur? Dan kun je beter niet kiezen voor openzwaaiende deuren waar je elk moment tegenaan kunt lopen. Zelfs als je wat meer leefruimte hebt, zijn maatregelen om plaats te besparen nuttig. Niemand is namelijk gebaat bij een beklemmend gevoel in zijn eigen huis. Schuifpuien zijn daarom sowieso een uitstekende keuze.

2.      Met zorg materiaal kiezen

De materiaalkeuze is een ander belangrijk aandachtspunt. Houten schuifpuien zijn dan wel mooi, ze verslijten snel en hebben heel wat onderhoud nodig. Geen zin om elke zomer met verf en vernis in de weer te zijn? Dan zijn schuifpuien in kunststof de oplossing voor jou. Kunststof schuifpuien zijn kleurvast, onderhoudsvriendelijk en heel erg duurzaam.

3.      Een lust voor het oog

Schuifpuien in kunststof zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt ze dus altijd afstemmen op je interieur. Zegt een houtlook je meer? Ook dan zijn schuifpuien in kunststof een mogelijkheid, want ze bestaan ook in houtreliëf. Al deze afwerkingsmogelijkheden hebben één ding gemeen: de profielen zijn niet prominent zichtbaar. Je bent dan ook zeker van een zo groot mogelijk glasoppervlak.

4.      Veiligheid voor alles

Dat kunststof schuifpuien het maximum uit het glasoppervlak halen, betekent niet dat inbrekers vrij spel hebben. Je hebt de veiligheid in je huis grotendeels zelf in de hand. Met inbraakwerend glas, meerpuntsluitingen en veiligheidsbeslag kun je mensen met slechte bedoelingen efficiënt buitenhouden.

5.      Thermische en akoestische isolatie

Tot slot nog een heel belangrijk punt: thermische en akoestische isolatie. Geen zorgen, want ook op dat vlak zit je gebeiteld met hoogisolerende schuifpuien in kunststof. Rust verzekerd!
Ben je geïnteresseerd in schuifpuien bij je thuis? Vraag dan geheel vrijblijvend een gepersonaliseerde offerte aan. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Reacties