Schuifpui of openslaande deuren



             Welkom op de blog van REHAUKUNSTSTOFKOZIJNEN.nl     

          Schuifpui of openslaande deuren

Aandachtspunten

Denkt u na over een schuifpui of openslaande deuren en twijfelt u nog welke keuze het beste aansluit bij uw wensen. Dan is het handig om uw wensen en de mogelijkheden van uw woning en tuin op een rijtje te zetten. Hebt u weinig ruimte op uw terras of balkon, overweeg dan een schuifpui. Speelt de beschikbare ruimte geen rol, dan kunt u kiezen voor een schuifpui of openslaande deuren. Dan hoeft u zich alleen nog te kiezen voor een mooie stijl, die past bij uw woning.        

Schuifpui

Schuifdeuren schuiven in de richting (links of rechts) die u vooraf bepaalt. Dit kan zowel voor uw inrichting binnen als buiten in uw tuin voordelig zijn. De vrije doorgang hoeft niet in midden van uw pui en in uw tuin hoeft u geen rekening te houden met draairichting en ruimte die openslaande deuren wel nodig hebben. De pui kan gemaakt worden in 2, 3 of 4 delen. Bij een vierdelige schuifpui komen de twee deuren bijvoorbeeld in het midden van uw pui. Schuifdeuren zorgen over het algemeen voor een grotere lichtinval omdat er minder kozijnstijlen zijn. Een schuifpui past meestal goed bij moderne woningen.
 

Openslaande deuren

Met openslaande deuren krijgt uw pui een wat nostalgischere look dan wanneer u kiest voor het strakke en moderne uiterlijk van de schuifpui. Hebt u buiten op het terras meer ruimte, dan is de keuze voor openslaande deuren te overwegen. Hierbij dient u wel rekening te houden dat u deze kunt vastzetten in verband met het dichtwaaien. Een andere mogelijkheid is naar binnendraaiende deuren (draaikiepdeur). Bij openslaande deuren kunt u diverse uitvoeringen maken. Denk bijvoorbeeld aan glasroeden, boven- en zijlichten.


Kieswijzer schuifpui of openslaande deuren

  • Beschikbare ruimte in tuin of terras
  • Type woning; karakteristieke oude woning of moderne woning
  • Locatie van de vrije doorgang (in het midden of juist aan de zijkant van de pui)
  • Uw persoonlijke voorkeuren

Reacties